2016. április 12., kedd

Összegzés, tapasztalatok


A héten számos tapasztalattal gazdagodtunk. Egy naptól eltekintve egész jól elboldogultunk az egy megás sávszélességű interneten, bár a legtöbb feladatot úgy terveztük, hogy ne használjuk az internetet vagy ha igen, akkor legyen B tervünk is. Erre azért volt szükség, mert a mindennapok során gyakran gyűlik meg a bajunk ezzel.

Igyekeztünk a rendelkezésünkre álló eszközöket a legjobban kihasználni, a 3 interaktív tábla, a projektor, a két informatika terem, az 5 tablet és a 10 tanulói laptop folyamatos használatban volt. 

A 3D nyomtató bemutatása nem is sikerülhetett volna jobban, mind az időzítés, mind pedig a csoportok létszáma megfelelő volt a célnak. A célnak, hogy megismertethessük velük ezt az új eszközt, hogy betekinthessenek a működésébe, hogy lássák, hogy mi lesz a következő lépés.


A héten a OneNote-ot használtuk jegyzetelésre és ez tartalmazta az értékelési szempontokat is. (ide kattintva letölthető)

A cégek tervezését nem minden csapat vette komolyan, eltérő lelkesedéssel és színvonalon készítették az ehhez kapcsolódó feladatokat. A céges anyagokat a következő Padlet felületen gyűjtöttük össze




Created with Padlet



A témahét lezárultakor természetesen megkérdeztük a kollégák és a diákok véleményét is. A gyerekeknek a szituációs feladatok tetszettek a leginkább, illetve azok, amelyekhez a tableteket kellett használni. A kollégák szerint a témahét jól sikerült, sok új dologgal ismerkedtek meg. Valójában ez is volt a célunk, hogy egyszerű trükköket, tippeket mutassunk az állomásokon dolgozó vagy a csapatokat kísérő kollégáknak. Ha a látottak közül legalább egy dolgot beemelnek a saját tanítási gyakorlatukba, már megérte.
Zárásként következzen a Tiétek a pálya! digitális témahét 2016 legjobb pillanatait összefoglaló videó:



Jövőre, veletek, ugyanitt (remélem) DTH 2017!
 A szervező csapat nevében a blogger, Nemes-Nagy Erika



1 megjegyzés:

  1. I am questioning that during this time you must deliver a try and this new app Dragon City Apk : which is now maximum trending app inside the global.

    VálaszTörlés