2016. április 8., péntek

Tiétek a pálya! - 5. nap

A mai nap a szórakozásról, a kikapcsolódásról, a pihenés különböző lehetőségeiről és a témahét lezárásáról szólt.


  • webkamerás játékok - Egy webkamera és egy laptop is elég ezekhez a játékokhoz, amelyek tulajdonképpen a Kinecthez hasonló élményt adják. Mi ezt a játékot választottuk, de a Google vagy a Bing, kinek mi a kedvence :) számos találatot ad a webcam games kifejezésre.

  • A közösségi oldalak használata - Szinte mindenki használja már a közösségi oldalakat, szabadidőnkben gyakran szörfölünk a hálón. De vajon azt is tudjuk, hogy mire kell figyelni ilyenkor? Mit oszthatunk meg? Mire kattinthatunk rá? Mi az a digitális lábnyom?

  • zenélés Szurdi Zsolttal - Iskolánk tanára nemrég kapta meg a Szeged Kultúrájáért Díjat (erről bővebben itt olvashat), ezen az állomáson a zenéé, közös zenélésé volt a főszerep.


  • Kódolás órája - Kódolni nem is nehéz, és igenis lehet szórakoztató. A kódolás órájának feladatai a gyerekeket is meggyőzték erről. A code.org oldalt szívből ajánljuk mindenkinek, akit érdekel ez a téma.


  • Pétanque - Játék csapatban, színes golyókkal és mozdulatlan lábakkal.
  • Darts -  A darts tanteremben is egyszerűen játszható játék igazi kikapcsolódást nyújt felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt.

  • A közös alkotás öröme - Ha már digitális lábnyomról volt szó, akkor legyen kéznyom is, csak az ne digitális legyen. Így született meg a következő feladat Simon Attila (a szervezőcsapatunk tagja) szabadidő szervező + szociális munkásunk fejében. Sok - sok kézlenyomattal később megszületett a DTH zászló, ami iskolánk utcafrontjára, majd az aulába került.



  • Előadás - A Szeged Árkád T-mobil üzletben dolgozók felajánlották, hogy tartanak egy előadást a hasznos, kevésbé hasznos alkalmazásokról és egy bemutatót a legújabb kütyükről, amit a gyerekek nagy érdeklődéssel hallgattak.








  •  Mit tanultunk a héten? - Ezen az állomáson egy szókereső rejtvény várta a csapatokat, amelyben a 20, témahéten tanult, megismert szót kellett megkeresniük.






  • Plakátkészítés - A témahét zárásaként, amíg mi előkészültünk az eredményhirdetésre, minden csapat egy plakátot készített az élményeiből A képeket színes lapra nyomtattuk ki előző nap délután, és csoportonként szétválogatva készítettük elő (ollóval és ragasztóval) így a szakmásoknak elegendő volt a 20 perc a feladatra, a speciális szakiskolások pedig 45 perc alatt végeztek (ők kihagyták az egyik sportolós állomást).
Mert szeretnek ide járni :)


  • Eredményhirdetés - A héten a csapatok az egyes feladatokért pontokat kaptak, minden állomáson maximum 10 pontot szerezhettek, ha kiemelkedően jó és vagy egyedi munkát végeztek, akkor emellett + 3 pontot kaphattak még. A győztes csapat szinte az összes feladatot maximális pontszámmal teljesítette, és mindössze 3 ponttal előzte meg a 2. helyezett csapatokat.
Az eredményhirdetésre várva

  1. helyezett a MetalBoys - 9. szerkezetlakatos osztály (of: Varga Tibor)
  2. helyezett a Csipkeszalon 9. és 10. női szabó osztályok (of: Nagy Szilvia) és a Varázstex 10. szövő osztály (of: Takács Éva)
  3. helyezett a Kisállat megőrző csapat, a 9. emp (közismereti Híd osztály) (of: Tóth Klára és Váradi Gábor)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése